Chiapudding

Chiapudding med vegansk yoghurt och mangopuré

Chiapudding är ett enkelt och hälsosamt alternativ till frukost eller mellanmål och passar perfekt för den som gillar att förbereda sina måltider i förväg. Denna chiapudding är smaksatt med kardemumma och toppas med tropisk magopuré och glutenfri hemmagjord granola.

Ingredienser 1 portion:
1 msk chiafrön
3/4 dl glutenfri havremjölk
1 dl vegansk yoghurt (jag använde ekologisk soyayoghurt)
En nypa kardemumma
Valfritt: Vaniljextrakt eller bourbon vaniljpulver

Toppings:
Glutenfri granola
Mango- och citronpuré (endast fryst mango och citron)

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna till chiapuddingen i en skål eller burk.
2. Rör om ordentligt så att alla chiafrön blandas (speciellt i botten).
3. Låt vila i kylen i minst 30 minuter, eller över natten.
4. Mixa fryst, halvtinad mango med citronjuice till en puré.
5. Toppa chiapuddingen med mangopurén och granola.

sv_SE