Glutenfri granola med sesam, solrosfrön och russin

Glutenfri granola med sesam, solrosfrön och russin

Den här glutenfria granolan är både enkel att tillaga, utan vitt raffinerat socker och vegansk! Den är också gjord utan någon tillsatt olja. Granolan är här pimpad med russin , sesamfrön, solrosfrön, lönnsirap, kanel och kardemumma – men det är fritt fram att experimentera med dina favoriter. Testa till exempel att tillsätta kokoschips, aprikoser, valnötter eller dadlar.

Ingredienser 1 medelstor burk:

5 dl glutenfria havregryn
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl russin
2 msk lönnsirap eller 3 st hackade dadlar (kan uteslutas, eller ersättas med rissirap eller tex dadelsirap)
1/2 msk kardemumma
1/2 msk kanel
1 krm salt
1 dl vatten

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 210 C, gärna varmluft.
2. Blanda alla torra ingredienser förutom russinen tillsammans med kryddorna i en bunke.
3. Tillsätt lönnsirap eller dadlar (eller annan sötning) och vatten och blanda ordentligt med händerna (krama den gärna). Granolan ska vara smulig.
4. Grädda granolan i ugnen i ca 15-20 minuter, tills den är torr. Rör om då och då så att granolan inte bränns i kanterna.
5. Tillsätt russinen och blanda.

Tips till dig som vill ha en helt osötad granola är att göra på precis samma sätt som ovan, men uteslut dadlar, lönnsirap och russin. 

Glutenfri granola med sesam, solrosfrön och russin
sv_SE