Veganskt bananbröd

Veganskt glutenfritt bananbröd

Det här glutenfria, veganska bananbrödet passar perfekt till fikat – ett väldigt gott och lite nyttigare alternativ. Bananbrödet smakar sött av dadlar och banan, är saftigt och helt fritt från vitt raffinerat socker! I receptet används glutenfritt havremjöl och bovetemjöl.

Ingredienser 1 bananbröd (ca 10 skivor)
160 gram glutenfritt havremjöl
40 g bovetemjöl
1 tsk kanel
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl solrosfrön
2 mogna medelstora bananer
Ca 5-6 dadlar
1/2 msk citronjuice (kan uteslutas)
1 3/4 dl mandeldryck

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 190 C.
2. Väg upp 160 g glutenfritt havremjöl (går bra att mixa glutenfria havregryn till mjöl också) och 40 g bovetemjöl. Tillsätt 1 tsk kanel, 1 1/2 tsk bakpulver och 1 krm salt.
3. Mixa 1 dl solrosfrön separat och blanda med de torra ingredienserna.
4. Mixa dadlar och mandelmjölk separat till en slät blandning.
5. Mosa bananerna med en gaffel och tillsätt i mandelmjölken, tillsammans med citronjuicen.
6. Blanda ner vätskan i mjölblandningen och rör om ordentligt med slev.
7. Placera i ungsform med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter, 190 C.
8. Låt svalna innan bananbrödet skivas och servera med valfritt tillbehör – som exempelvis vispad kokosgrädde, nötsmör, eller bär.

Veganskt bananbröd
sv_SE