Veganska rispappersrullar

Veganska rispappersrullar

Dessa veganska, glutenfria rispappersrullar är fyllda med grönsaker av olika slag, svarvad rödbeta, quinoa, koriander och tofu. Fyll dem med dina favoriter och låt fantasin flöda!

Ingredienser ca 6 rullar:

Rispappersrullar
2 st morötter
1/2 gurka
1 påse hackad grönkål
1 paket fast tofu
1 rödbeta, rå
1/2 blomkålshuvud (tillbehör till rullarna)
3-4 portioner kokt quinoa
1 kruka koriander
1 msk sesamfrön
1 msk tamarisås
Chiliflakes
Salt
Peppar
1 paket rispapper
2 tsk valfri olja (1 tsk till stekning och 1 tsk till grönkålen)
1 tsk äppelcidervinäger

Tahinidressing
1/2 dl tahini
1 msk tamarisås
2 tsk pressad citronsaft
1/2 dl vatten (ev. mer för lösare konsistens)
Svartpeppar
Chiliflakes

Gör så här:

1. Koka quinoan enligt anvisning. Skölj med kallt vatten när den är klar så att den svalnar.
2. Mixa alla ingredienser till tahinidressingen till en slät konsistens.
3. Dela tofun i strimlor och stek i olja. Tillsätt tamarisås och chiliflakes när tofun börjat få lite färg.
4. Skär upp morötter och gurka i smala stavar. Skala och svarva rödbetan (går även bra att skiva tunt med en potatisskalare). Dela blomkålen och hacka koriandern.
5. Häll över 1 tsk olivolja och 1 tsk äppelcidervinäger över grönkålen och massera in för att få grönkålen lite mjukare. Tillsätt salt och peppar.
6. Fyll en skål med varmt vatten.
7. Doppa rispapper i det varma vattnet och lägg på platt underlag. Fyll dem med grönsaker, quinoa, koriander och tofu. Servera med blomkål som tillbehör och toppa med sesamfrön, extra koriander och doppa i tahinidressingen.

sv_SE