Vegansk tacos

Vegansk tacos med kokbanan (matbanan/plantain)

Den här varianten på glutenfri och vegansk tacos innehåller alternativ till vanliga nachos, i form av kokbanan – väldigt gott och lite annorlunda för den som vill variera sig. Fyll din taco-tallrik med de grönsaker du gillar bäst och toppa med vegansk yoghurt, tomatsalsa, koriander och hampafrön.

Ingredienser ca 3 portioner:
3 st kokbananer (kallas också matbanan och plantain)
1/2 gurka
2 tomater
1 paprika
1 kruka koriander
1 avokado
1 påse färsk bladspenat
Hampafrön

Bönor:
1 paket kokta svarta bönor, sköljda
Salt
Peppar
1/2 tsk vitlökspulver
1/3 tsk paprikapulver
1/3 tsk spiskumminc
Chiliflakes
1 msk tomatpuré
Ca 1 dl vatten
Olivolja att steka i

Tillbehör:
Tomatsalsa
Vegansk yoghurt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 C, gärna varmluft.
2. Skala kokbananerna och hyvla dem tunt med en osthyvel eller mandolin.
3. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tillsätt salt och lite olivolja (valfritt).
4. Baka dem i ugnen på 220 C i ca 10 minuter. Titta till dem så de inte bränns och vänd på dem om det behövs.
5. Hacka gurka, tomat, paprika, avokado, koriander och skölj spenaten.
6. Skölj de svarta kokta bönorna under vatten och stek i lite olivolja.
7. Tillsätt salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver, spiskummin, chiliflakes och tomatpuré i pannan och låt fräsa någon minut på medelhög värme.
8. Tillsätt vatten och låt koka upp. Sjud några minuter, rör om, tills vattnet kokat bort.
9. Lägg upp på en tallrik och servera tillsammans med vegansk yoghurt, tomatsalsa och hampafrön på toppen.

sv_SE