Potatisbowl

Vegansk potatisbowl med rostade kikärtor och avokadoröra

En god och enkel vegansk glutenfri bowl med massor av färg! Visst blir man glad? Kikärtorna är rostade i en stekpanna med lite olivolja, paprikapulver, vitlökspulver, salt, chiliflakes och peppar – så gott! Serveras med avokadoröra och vegansk yoghurt.

Ingredienser ca 3 portioner:
12 potatisar
1 paprika
1 paket cocktailtomater
1/2 gurka
Spenat
Vegansk yoghurt (2 dl)

Rostade kikärtor:
2 burkar kokta kikärtor
Olivolja till stekning
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
Chiliflakes
Salt
Peppar

Avokadoröra:
2 avokado
1 kruka koriander
Saften från 1/2 citron
Peppar
Salt
Chiliflakes
1/2-1 tsk vitlökspulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 230 C varmluft.
2. Skiva potatisen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3. Baka i ugnen i ca 15 minuter, tills de fått lite färg. (Jag bakade dem utan olja)
4. Hacka gurka, tomat och paprika.
5. Rosta kikärtorna med lite olivolja och alla kryddor i en stekpanna tills de blivit knapriga.
6. Mosa avokadon, hacka koriandern och blanda ner alla ingredienser till avokadoröran.
7. Servera potatisen och kikärtorna med grönsakerna, avokadoröran och en klick vegansk yoghurt.

Potatisbowl
sv_SE