Vegansk green curry

Vegansk green curry med tofu och vattenkastanj

Här kommer ett tips på en väldigt god green curry gryta, för dig som gillar mat från det asiatiska köket. Den går snabbt att slänga ihop, och känns lite extra lyxig med hackad koriander på toppen. Den serveras här med glasnudlar, men det passar också bra med ris, quinoa, eller andra nudlar du föredrar. 

Ingredienser 3-4 portioner:
4 portioner glasnudlar
1 broccoliknippe
1 stor röd paprika
1 burk vattenkastanjer
250 g tärnad tofu
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk green curry paste (osötad)
Chiliflakes
Salt
1 vitlöksklyfta
Koriander
Saften från 1-2 lime

Smaksättning till nudlarna:
2 tsk sesamolja
1-2 msk tamari

Gör så här:
1. Hacka broccolin och paprikan.
2. Häll lite vatten i botten på en gryta och häll sedan ned de hackade grönsakerna.
3. Koka upp en kastrull med vatten till nudlarna
4. Pressa ned en vitlöksklyfta i grytan och låt koka ihop med grönsakerna.
5. Tillsätt vattenkastanjerna, tärnad tofu och green curry paste. Rör om.
6. Tillsätt chiliflakes och extra salt.
7. Tillsätt sedan kokosmjölken, rör om och koka under lock på svag värme i ca 15-20 minuter. Tillsätt limejuice i slutet och smaka av.
8. Koka glasnudlarna enligt förpackningen. Smaksätt med tamari och sesamolja.
9. Servera grytan tillsammans med nudlarna och hackad koriander.

sv_SE