Vegansk bolognese med linser

Vegansk bolognese med linser

Jag älskar att äta glutenfri pasta med olika såser, och här är en riktig vardagsfavorit som är perfekt att göra mycket av och ta med i matlådan. Smaken blir extra god med selleri, morot och lök som får fräsa med en nypa gul curry och tamari.

Ingredienser 4-5 portioner:
Glutenfri pasta (jag valde bovetepasta penne från Biori)
1-2 stjälkar selleri
1 stor/2 små morötter
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
500 g hela tomater på burk
1 burk kokta gröna linser
Salt
Svartpeppar
Chiliflakes
En nypa gul curry
1/2-1 tsk tamari
Basilika
Olivolja till stekning
1-2 dl vatten

Gör så här:
1. Hacka lök, selleri och morot smått.
2. Fräs i en gryta tillsammans med olivolja tills grönsakerna mjuknat.
3. Tillsätt salt, peppar, curry, chili flakes.
4. Tillsätt tamari och tomaterna, samt 1-2 dl vatten.
5. Låt koka upp och sjud sedan under lock i ca 15 minuter.
6. Koka upp vatten till pastan, och koka sedan pastan enligt anvisning.
7. Skölj linserna.
8. Tillsätt linserna i slutet av kokningen och låt sjuda i ca 5 minuter till.
9. Servera denna pastarätt med färsk basilika på toppen.

Vegansk bolognese med linser
sv_SE