Ugnsrostade grönsaker med hummus

Ugnsrostade grönsaker med hummus, citron- och basilikasås

Ugnsrostade grönsaker med hummus är en enkel rätt som också passar bra att förbereda och ha som matlåda. Välj dina favoriter och variera gärna grönsakerna. Jag valde att ugnsrosta potatis, morötter, palsternacka och broccoli, tillsammans med timjan och olivolja. 

Ingredienser 3 portioner:
10-12 potatisar
5 morötter
1 broccoli
3 palsternackor
Olivolja
Salt
Timjan

Hummus:
1 burk kokta, sköljda kikärtor
1 vitlöksklyfta
Citronjuice (1/2 citron)
1/2 tsk tamari
Svartpeppar
En nypa vitlökspulver
Chiliflakes
En nypa kummin
Salt
1/2 msk näringsjäst
1 msk vit tahini
Några droppar rostad sesamolja
Lite vatten (för lösare konsistens)

Dressing:
Ca 2 dl osötad vegansk sojayoghurt
Färsk basilika
Citronjuice

Tillbehör:
Tomat

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 230 C.
2. Hacka alla grönsaker som ska ugnsrostas och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och timjan och ugnsbakad i ca 25 minuter tills de är gyllenbruna.
3. Blanda alla ingredienserna till hummusen i en mixer och mixa till en slät konsistens.
4. Blanda alla ingredienser till dressingen och rör om.
5. Skiva tomaten.
6. När grönsakerna är klara serveras de med hummusen, dressingen och tomat.

sv_SE