Bakade rödbetor med vårlök och linser

Ugnsbakade rödbetor med potatis, vårlök, linser och basilikadressing

En väldigt god, mättande rätt som sköter sig själv i ugnen. Att baka linserna med lite olivolja gör dem krispiga och goda!

Ingredienser ca 2-3 portioner:
Potatis
Rödbetor
Ett knippe vårlök
1 paket kokta, sköljda gröna linser
Salt
Peppar
1/3 tsk vitlökspulver
1/3 tsk lökpulver
1 msk näringsjäst
Olivolja till linserna

Dressing:
2 dl cashewnötter (blötlagda eller kokade i ca 5 minuter)
2 dl vatten
Saften från 1/2 citron
Salt
Peppar
2 tsk näringsjäst
Valfritt: 1/3 tsk vitlökspulver och chiliflakes

Tillbehör:
Grönkål med citron
Morötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 C.
2. Skala och skiva potatisen och rödbetorna. Skölj vårlöken och dela på mitten. Skölj linserna.
3. Placera allt på en plåt med bakplåtspapper.
4. Tillsätt salt och peppar på potatisen, rödbetorna, löken och linserna.
5. Tillsätt vitlökspulver, lökpulver, näringsjäst och lite olivolja på linserna.
6. Rör om så att kryddorna blandas.
7. Baka i ugnen på 220 C i ca 25-30 minuter, eller tills rödbetor, potatis och lök mjuknat.
8. Tillsätt cashewnötter och resten av ingredienserna till dressingen i en mixer. Mixa till slät konsistens.
9. Servera gärna denna rätt med morötter, grönkål eller andra grönsaker du gillar.

sv_SE