Tomat- och kikärtspasta

Glutenfri tomat- och kikärtspasta

Att använda färska baby plommontomater till denna pasta ger en extra god smak. En snabblagad vegansk och glutenfri pasta med bra protein, kolhydrater och grönt. 

Ingredienser 4 portioner:

2 paket plommontomater (ca 500g)
1-2 paket glutenfri pasta
1-2 vitlöksklyftor
1 burk kokta kikärtor
1 msk tamarisås
1 msk tomatpuré
2 krm gul curry
2 msk näringsjäst
Chiliflakes
Örtsalt
Svartpeppar
Olivolja till stekning
2 dl vatten
Bladspenat

Gör så här:

1. Koka upp pastavatten i en kastrull.
2. Dela tomaterna i mindre bitar. Fräs i stekpanna med olivolja tills tomaterna mjuknar. Skölj kikärtorna och tillsätt i stekpannan.
3. Tillsätt kryddor och tomatpuré. Pressa vitlöken och fräs lite till på låg värme.
4. När tomaterna mjuknat ordentligt tillsätts tamarisås, näringsjäst och vatten.
5. Låt puttra i några minuter tills såsen tjocknat lite.
6. Koka pastan enligt anvisning och rör ner i stekpannan med tomater och kikärtor. Servera med bladspenat, lite extra näringsjäst och hampafrön på toppen.

sv_SE