Tofu- och kikärtsbiffar med basilika

Tofu- och kikärtsbiffar med basilika

Otroligt goda, proteinrika och enkla tofu- och kikärtsbiffar som passar bra med en stor sallad, potatis, quinoa eller ris. Det fungerar också väldigt bra att äta som veganska burgare.

Ingredienser ca 10-12 stycken:
400 g fast tofu
1 burk kokta, skölja kikärtor (ca 230 g)
1 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
Salt
Peppar
1 1/2 tsk paprikapulver
4 tsk tamari
1 dl glutenfria havregryn
1 vitlöksklyfta
En näve färsk basilika
Valfritt:
1 msk näringsjäst.
Olivolja för pensling av biffarna

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 210 C.
2. Smula tofun i små bitar i en skål.
3. Skölj kikärtorna och tillsätt i skålen, tillsammans med resten av ingredienserna förutom basilikan.
4. Mixa till slät konsistens med en stavmixer.
5. Hacka basilikan och tillsätt i skålen. Rör om.
6. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och forma smeten till ca 10-12 biffar.
7. Pensla med lite olivolja på toppen och tillaga dem i ugnen på 210 C i ca 30-35 minuter.
8. Servera med valfria tillbehör eller som en glutenfri, vegansk burgare.

Tofu- och kikärtsbiffar med basilika
Tofu- och kikärtsbiffar med quinoa
sv_SE