Vegansk thai red curry ananas

Thai red curry med ananas

Superenkel, god och mättande thaigryta med röd curry och kokosmjölk. Att tillsätta ananas i denna gör det lilla extra! 

Ingredienser 3-4 portioner:
Rostad sesamolja
1 msk röd currypasta (utan socker)
1 broccoli
Haricots verts
1 vitlöksklyfta
500 ml kokosmjölk
1 dl osötad mandelmjölk
Salt
Peppar
1 burk kokta, sköljda kikärtor
150 g fast tofu
Färsk ananas
Citronjuice från 1/2 citron (tillsätts när grytan kokat klart)

Tillbehör:
Hackad koriander
Kokt quinoa

Gör så här:
1. Koka quinoan enligt anvisning på paketet.
2. Tillsätt sesamolja och röd currypasta i en gryta. Låt fräsa någon minut.
3. Tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta, och hackad broccoli.
4. Tillsätt haricots vertsen, och hackad ananas och låt fräsa några minuter till.
5. Tillsätt kokosmjölken och mandelmjölken, salt och peppar. Rör om och koka under lock i ca 15-20 minuter, tills broccolin mjuknat.
6. När cirka 8-5 minuter återstår, tillsätt kikärtorna och tofun i grytan.
7. Pressa över citronsaften och servera thaigrytan med quinoa och koriander.

Vegansk thai red curry ananas
sv_SE