Svamprisotto

Vegansk svamprisotto

Vegansk svamprisotto – enkel att laga, krämig och kan varieras med det du gillar. Serveras här med vita bönor, citron, bladpersilja och oregano.

Ingredienser 5 portioner:
5 portioner carnaroli risottoris
3 små schalottenlökar (eller 1 stor gul lök)
1 citron
2 vitlöksklyftor
1 paket champinjoner (eller annan svamp)
1 msk miso
2 msk tamari sojasås
1 tsk örtsalt
Peppar
2-3 msk näringsjäst
1 paket vita bönor
1 kruka oregano
1 kruka bladpersilja
1 liter vatten
Olja till stekning

Gör så här:
1. Koka upp 1 liter vatten med miso, tamarisås, peppar och örtsalt i en kastrull.
2. Hacka löken och svampen och fräs i lite olja i en annan kastrull.
3. Tillsätt riset och vitlöken och låt fräsa i några minuter till. Tillsätt näringsjästen.
4. När misobuljongen kokar, börja med att tillsätta en del av misobuljongen, ca 3 dl. Rör om.
5. När buljongen nästan helt kokat bort så tillsätts ytterligare buljong. Upprepa detta tills riset är färdigkokt, ca 20 minuter.
6. När risotton är klar tillsätts hackad oregano, bladpersilja, vita bönor samt saften från 1 citron i riset.

Svamprisotto
sv_SE