Smörgås med avokado- och kikärtsröra

Glutenfri, vegansk smörgås med avokado- och kikärtsröra

Vegansk avokado- och kikärtsröra som är smaksatt med dijonsenap, citron och dill passar perfekt på den glutenfria smörgåsen, eller som tillbehör till bakad potatis eller ugnsrostade grönsaker. Går också bra att krydda med andra färska örter.

Ingredienser 3 personer:
1 1/2 avokado
2 1/2 dl blötlagda och kokta kikärtor
Juice från 1/2 citron
2 tsk dijonsenap (smaka av och tillsätt mer dijon för den som föredrar starkare smak)
2 tsk hackad dill
1 paket baby plommontomater
1 msk vatten
1 tsk olivolja 
3 skivor glutenfritt bröd, eller hembakat, t.ex. bovetelimpa
Salt
Peppar
Spenat, skivad gurka, baby plommontomater och näringsjäst som tillbehör.

Gör så här:
1. Mosa kikärtorna och avokadon med en gaffel tillsammans med 1 msk vatten.
2. Tillsätt hackade baby plommontomater, citron, dill, dijonsenap, salt, peppar och olivolja och rör om.
3. Servera på glutenfritt bröd tillsammans med skivade grönsaker, spenat och näringsjäst som topping. 

Smörgås med avokado- och kikärtsröra
sv_SE