Glutenfri sesam- och morotslimpa

Glutenfri sesam- och morotslimpa

Saftig och underbart god glutenfri och vegansk limpa med sesamfrön och morot. Degen rörs enkelt ihop och gräddas i ugnen i ca 60 minuter. Går bra att frysa.

Ingredienser 1 limpa:
150 g glutenfria havregryn
150 g durramjöl
100 g bovetemjöl
2 rivna morötter
1 tsk salt
1 dl sesamfrön
2 tsk bikarbonat
2 msk äppecidervinäger
2,5 msk psylliumpulver
6 dl vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 C.
2. Blanda vatten, äppelcidervinäger och psylliumfiber. Låt svälla i ca 15 minuter.
3. Blanda resten av de torra ingredienserna i en annan bunke. tillsätt rivna morötter.
4. Blanda de blöta ingredienserna med de torra.
Låt stå och svälla ytterligare 20 minuter.
5. Grädda i ugnen på 220 C i ca 55-60 minuter. Låt brödet svalna helt innan det skivas.

Glutenfri sesam- och morotslimpa
sv_SE