Quinoawrap

Quinoawraps med avokado, ärtor och koriander

Att göra egna quinoawraps är väldigt enkelt och passar perfekt att fylla med massor av grönsaker du gillar. Jag fyllde dessa med bland annat gröna ärtor, avokado, rödbetor, koriander, rädisor, sallad och tahinidressing.

Ingredienser quinoawraps ca 6-8 st:
3 dl quinoa
2 dl vatten
Salt
Olivolja (till stekning)

Tillbehör:
Gröna ärtor
Rödbeta (rå)
Romansallad
Gurka
Koriander
Rädisor
Rödkål
Avokado
Solrosfrön

Tahinidressing:
4 msk tahini
Saften från 1/2 citron
1-2 tsk tamari
Salt
Peppar
1/3 vitlökspulver
Vatten till önskad konsistens
Valfritt: 1-2 tsk näringsjäst

Gör så här:
1. Blötlägg quinoan i minst 3 timmar, eller över natten
2. Häll av vattnet och skölj quinoan.
3. Lägg i en mixer och tillsätt vattnet och salt. Mixa till slät konsistens.
4. Stek quinoawrapsen på medelhög värme med lite olivolja. Vänd dem när ytan stelnat och de fått lite färg.
5. Blanda tahini och alla kryddor, tamari, citron och näringsjäst. Tillsätt lite vatten i taget och rör om, till önskad konsistens.
6. Ställ tahinidressingen i kylen.
7. Hacka alla grönsaker och koka ärtorna. Skiva den råa rödbetan i tunna skivor.
8. Toppa quinoawrapsen med alla tillbehör, koriander, solrosfrön och tahinidressingen.

Quinoawrap
sv_SE