quinoabowl

Quinoabowl med dijondressing och hummus

Quinoabowls är en av mina favoritluncher som snabbt kan slängas ihop och varieras efter säsong och vad du är sugen på. Den här gången blev det en quinoabowl med grönkål, hyvlade morötter, hummus och en dijondressing med mycket smak.

Ingredienser 2-3 portioner:
Quinoa (följ anvisningen på paketet)
Grönkål
2 morötter
1 tomat

Hummus:
1 burk kokta kikärtor, sköljda
1 msk näringsjäst
Juice från 1/2 citron
Ca 1 msk vit smooth tahini
En nypa spiskummin
1-2 tsk tamari
Salt
Peppar
1 vitlöksklyfta
Chiliflakes
En skvätt vatten för något lösare konsistens

Dijondressing:
3 msk vit smooth tahini
2/3 msk äppelcidervinäger
Salt
Peppar
Chiliflakes
1/2 tsk vitlökspulver
2 tsk dijonsenap
Vatten tills önskad konsistens uppnås (tillsätt lite i taget, jag föredrar en ganska lös konsistens)

Gör så här:
1. Koka quinoan enligt anvisning på paketet.
2. Hacka grönkålen och hyvla morötterna.
3. Skiva tomaten.
4. Mixa alla ingredienserna till hummusen och smaka av.
5. Blanda alla ingredienser till dijondressingen i en skål och rör om tills allt blandats väl och dressingen tjocknat (detta kan ta en stund).
6. Servera quinoan med alla tillbehör och tillsätt gärna färska örter på toppen.

sv_SE