Pumpa

Ugnsbakad pumpa med quinoaröra

Det finns så många olika sorters pumpa, och det går att göra så mycket gott med dem. Här har jag bakat en Hokkaido-pumpa som är en vacker orange pumpa med söt, len smak. Man kan fylla ugnsbakad pumpa med massor av olika saker. Denna gång blev det en quinoaröra med mycket smak.

Ingredienser 4 portioner:
4 st små pumpor
3 portioner quinoa
1 broccolihuvud
1 morot
1 paket svarta kokta bönor (sköljda)
2 tomater
2 msk tomatpuré
En nypa rökt paprikapulver
Salt
Peppar
Chiliflakes
1 msk näringsjäst
1 tsk tamari
1 vitlöksklyfta 

Sås:
1 1/2 dl cashewnötter
1 1/2 dl mandelmjölk
1/2 msk äppelcidervinäger
(Om du inte gillar smaken, ta citronsaft istället)
En nypa gurkmeja
2 msk näringsjäst
Salt
Chiliflakes
1/3 tsk vitlökspulver

Tillbehör:
Färsk basilika
Gurka

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Koka quinoan enligt anvisning på paketet.
3. Hacka broccolin, tomaterna och morötterna smått.
4. Fräs grönsakerna i lite olivolja i en stekpanna tills de mjuknat.
5. Tillsätt tomatpuré, näringsjäst, tamari, pressad vitlök och alla kryddor.
6. Tillsätt quinoan och svarta bönorna och rör om. Tillsätt ev lite vatten och låt koka upp.
7. Dela pumporna på mitten och ta bort kärnorna.
8. Fyll pumpan med quinoaröran och baka i ugnen i ca 30-40 minuter, tills pumpan är mjuk.
9. Mixa alla ingredienser till såsen.
10. Hacka basilika och gurka.
11. Servera den bakade pumpan med såsen och med basilika och gurka på toppen

Pumpa
sv_SE