Pak choi bowl

Pak choi bowl

Pak choi är väldigt gott att steka upp och servera med nudlar eller ris, tillsammans med asiatiska smaker. Här serveras denna grönskak tillsammans med stekta kikärtor, morötter och sesamfrön. 

Ingredienser ca 3 portioner:
2 st pak choi
1 paket nudlar (eller rårisspagetti)
1 burk kokta, sköljda kikärtor
4 st morötter
1 msk sesamfrön
1 vitlöksklyfta
1 msk tamarisås
Chiliflakes
Svartpeppar
Salt
1 tsk risvinäger
Ca 1/2 dl vatten
Gurka
Avokado
Koriander

Dressing:
2-3 dl osötad soyayoghurt
1-2 tsk tomatpuré
Citronjuice (så mycket du önskar)

Gör så här:
1. Koka upp vatten till nudlarna.
2. Skölj och hacka pak choien i grova bitar.
3. Skala och hacka morötterna.
4. Skölj kikärtorna.
5. Tillsätt pak choi, morötter och kikärtor i en stekpanna med lite oliolja eller sesamolja. Stek på medelvärme tills grönsakerna mjuknat något.
6. Tillsätt sedan tamari, chiliflakes, svartpeppar, salt, pressad vitlök, risvinäger och vatten.
7. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.
8. När det mesta av vattnet kokat bort tillsätts sesamfröna.
9. Skiva gurka, hacka koriander och dela avokado.
10. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
11. Servera nudlarna tillsammans med alla tillbehör, koriander och dressing på toppen.

sv_SE