Overnight oats

Overnight oats äpple kanel

Overnight oats är en perfekt glutenfri och vegansk frukost som enkelt förbereds kvällen innan, och står redo morgonen därpå. Man kan blanda och smaksätta med det man gillar bäst, och prova på nya kombinationer. 
I denna hade jag rivet äpple och kanel, och toppade med russin, äppelbitar, lönnsirap och valnötter.

Ingredienser 1 liten portion (dubbla gärna för en större):
1 dl glutenfria havregryn
1 tsk chiafrön
1 1/2 dl växtdryck (jag använde osötad mandeldryck)
En nypa salt
1/2 tsk kanel
1/2 dl rivet äpple

Toppings:
Hackade äppelbitar
Valnötter
Russin
Lönnsirap

Gör så här:
1. Blanda havregryn, chiafrön, kanel, salt och växtdryck.
2. Riv äpplet och blanda med övriga ingredienser.
3. Ställ i kylen över natten, eller minst 1-2 timmar.
4. Toppa med russin, lönnsirap, valnötter och hackade äppelbitar.

sv_SE