glutenfri vegansk lasagne

One-pot glutenfri vegansk lasagne

En krämig, glutenfri vegansk lasagne som enkelt tillagas i kastrull. Den krämiga cashewgrädden tillsammans med tomatsåsen passar otroligt bra ihop. En mättande och snabblagad favorit! 

Ingredienser ca 3 portioner:
1 lök
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
1-2 msk tomatpuré
En nypa gul curry
Chiliflakes
1 burk krossade tomater
1/2 tsk tamari
Glutenfria lasagneplattor (så många du önskar. Jag använde ekologiska lasagneplattor av majs och ris)
En stor näve färsk bladspenat
1 burk kokta, sköljda gröna linser
Lite vatten att tillsätta i tomatsåsen
Ca 1 dl cashewgrädde (se nedan)

Cashewgrädde ca 2 dl:
1 dl blötlagda eller kokta (5-10 min) cashewnötter
1 dl vatten
Salt
Peppar

Toppings:
Hampafrön
Färsk basilika
Näringsjäst

Gör så här:
1. Hacka löken och fräs med olja i en kastrull.
2. Tillsätt alla kryddor, pressad vitlök och tomatpuré. Låt fräsa på medelhög värme.
3. Tillsätt krossade tomater och låt koka upp.
4. Tillsätt lasagneplattorna och lite extra vatten.
5. När lasagneplattorna mjuknat något, tillsätt linserna, spenaten och tamari. Låt koka under lock tills lasagneplattorna är klara.
6. Mixa under tiden ihop alla ingredienser till cashewgrädden.
7. Tillsätt cashewgrädden och koka någon minut till.
8. Servera med hampafrön, näringsjäst och färsk basilika på toppen.

glutenfri vegansk lasagne
sv_SE