Nudelwok med bananblomma, kastanjer och miso

Glutenfri nudelwok med bananblomma, kastanjer och miso

Glutenfri och vegansk nudelwok med asiatiska smaker tillsammans med härlig textur från bananblomma, vattenkastanj och grönkål. Miso, sesamolja och tamari sojasås gör det lilla extra i denna rätt.

Ingredienser 3-4 portioner:
1 burk bananblomma
1-2 paket nudlar (tex rårisnudlar, svart thairisnudlar eller glasnudlar)
2 vitlöksklyftor
1 burk vattenkastanjer
1 påse hackad grönkål
1 kruka koriander
2 tsk tamari sojasås
1 msk misopaste
2 tsk sesamolja
Chiliflakes
Peppar
Salt
1 lime (tillbehör)
2 msk sesamfrön (topping)

Gör så här:
1. Koka upp vatten till nudlarna.
2. Hacka bananblomman och fräs i 1 tsk sesamolja tillsammans med vattenkastanjerna och pressade vitlöksklyftor.
3. Tillsätt miso, resten av kryddorna och tamari sojasåsen. Fräs i någon minut på svag värme.
4. Tillsätt grönkålen och fräs ytterligare tills den mjuknat. Häll ev i en skvätt vatten om det är för lite vätska i stekpannan.
5. Koka nudlarna enligt anvisning och blanda sedan ner i stekpannan. Tillsätt 1 tsk extra sesamolja och smaka av om mer kryddor behövs.
6. Servera nudelwoken toppad med koriander, sesamfrön och limeklyftor som tillbehör.

Nudelwok med bananblomma, kastanjer och miso
sv_SE