Glutenfria mellanmålsmuffins med blåbär

Glutenfria, veganska mellanmålsmuffins med blåbär

Supergoda små, grova, glutenfria och veganska mellanmålsmuffins med smak av blåbär, banan och kardemumma! I dessa kan valfri sötning användas – jag bakade dem med lönnsirap och kokossocker. Testa till exempel med dadelsirap, rissirap eller björksocker.

Ingredienser 12 stycken muffins:

5 dl glutenfria havregryn
2 st mogna bananer (gärna övermogna för extra sötma)
1 dl blåbär, frusna
2 msk lönnsirap (eller annan valfri sötning)
2 msk kokossocker
1 tsk salt
2 tsk kardemumma
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
Valfritt: cashewnötter som topping

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Blanda havregryn, bakpulver, kardemumma, kokossocker, vaniljpulver och salt i en skål.
3. Mosa bananen och tillsätt i de torra ingredienserna.
4. Tillsätt blåbär och lönnsirap och blanda väl, gärna med händerna så att blåbären blandas ordentligt i smeten.
5. Fördela smeten i muffinsformar eller i en muffinsplåt och baka i ugnen i ca 15 minuter, 200 C.
Valfritt: Toppa med cashewnötter och blåbär innan de sätts in i ugnen.

Glutenfria mellanmålsmuffins med blåbär
sv_SE