Krispig tofu med savoykål

Krispig tofu med savoykål

Krispig tofu som bakats i ugnen, marinerad i tamari och kryddor som serveras tillsammans med savoykål och purjolök. Toppa gärna med en cashewsås!

Ingredienser 3 portioner:
1 purjolök (ordentligt sköljd)
1/2 savoykål (mellanstor)
Salt
Peppar
Chiliflakes
Lökpulver
1 vitlöksklyfta
Kokt quinoa
Basilika
Gurka
Tomat

Tofu:
400 g tofu
Salt
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 msk näringsjäst
3 msk tamari
1/2 msk risvinäger
Svartpeppar
1/2-1 msk sesamolja
1 msk sesamfrön 

Cashewsås:
2 dl kokta/blötlagda cashewnötter
2 dl vatten
Saften från 1/2 citron
Salt
Peppar

Gör så här:
1. Koka quinoan enligt anvisning på paketet.
2. Sätt ugnen på 220 C.
3. Blanda alla kryddor och ingredienser till tofun i en skål.
4. Hacka tofun i kuber och lägg i skålen. Rör om ordentligt och låt marineras i ca 10 minuter.
5. Blanda alla ingredienser till cashewsåsen i en mixer och mixa slätt.
6. Hacka gurkan och tomaten.
7. Lägg tofun på en plåt med bakplåtspapper och strö över semsamfrön.
8. Baka tofun i ugnen i ca 20 minuter.
9. Hacka purjolöken och savojkålen och skölj. Tillsätt i en stekpanna och koka med vatten tills de mjuknat.
10. Tillsätt salt, peppar, vitlöksklyftan, chiliflakes och lökpulver.
11. Servera tofun, quinoan och savojkålen med dressingen på toppen, grönsakerna, basilikan och en citronklyfta.

sv_SE