Vegansk tomat- och paprikapasta

Krämig, vegansk tomat- och paprikapasta med soltorkade tomater

En lättlagad, krämig vegansk tomat- och paprikapasta som smakar extra gott med hackad basilika och soltorkade tomater på toppen.

Ingredienser ca 3 portioner:
1 paket glutenfri pasta
1 medelstor röd eller orange paprika
1 stor tomat, eller 2 mindre
1 vitlöksklyfta
1 burk stora vita bönor
Salt
Peppar
Chiliflakes
2 tsk näringsjäst
1 dl kokta, sköljda cashewnötter (eller blötlagda)
2 dl vatten

Toppings:
Hackade soltorkade tomater
Gurka
Basilika
Hampafrön

Gör så här:
1. Koka upp vatten till pastan.
2. Hacka tomaten och paprikan grovt, och fräs i en stekpanna med olivolja, salt, peppar och chiliflakes.
3. Koka cashewnötterna i ca 5-10 minuter, och skölj sedan av dem.
4. Tillsätt en krossad vitlöksklyfta i tomaten och paprikan och fräs några minuter till, tills det mjuknat.
5. När tomaten och paprikan mjuknat, lägg då över det i en mixer, tillsammans med cashewnötterna, vita bönor och vattnet. Tillsätt också näringsjästen.
6. Mixa till slät konsistens.
7. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
8. När pastan är klar hälls tomat- och paprikasåsen över pastan, och värms upp under omrörning på svag värme någon minut.
9. Servera pastan med soltorkade tomater, gurka, hampafrön och färsk basilika.

sv_SE