Krämig quinoa med gröna ärtor

En enkel och väldigt god quinoarätt med en krämig sås gjord på cashewnötter och blomkål. Du kan variera vad du tillsätter och vilka toppings du serverar till. Jag valde gröna ärtor i den krämiga quinoan, och toppade med kokt blomkål, kokt morot, tomat, gurka, basilika, solrosfrön och chiliolja.

Ingredienser 4 portioner:

Sås:
1/2 mellanstor blomkål, kokt
1 dl cashewnötter (blötlagda eller kokta i ca 5-10 min)
1 dl osötad mandelmjölk (tillsätt mer för lösare konsistens)
Salt
Peppar
2 msk näringsjäst
1/2 tsk vitlökspulver
Citronjuice (så mycket du önskar)

Övriga ingredienser:
4 portioner kokt quinoa
3 dl gröna ärtor
Tomat
Gurka
Basilika
Chiliolja
Solrosfrön
Kokt blomkål
Kokta morötter

Gör så här:
1. Koka quinoan.
2. Koka blomkålen och mixa slät med övriga ingredienser till den krämiga såsen.
3. Tillsätt sås och ärtor i den färdigkokta quinoan och rör om under ca 5 minuter på svag värme på spisen. Smaka av.
4. Hacka grönsakerna och koka morötterna.
5. Servera quinoan med alla tillbehör och chilioljan på toppen.

sv_SE