Vegansk spenatpasta

Krämig glutenfri, vegansk spenatpasta med tomat och salladslök

Den här krämiga spenatpastan passar bra till både vardag och helg. Såsen är baserad på cashewnötter, mandelmjölk och citron, men också smaksatt med kryddor.

Ingredienser ca 3 portioner: 
1 paket glutenfri pasta
Färsk spenat
2 stora tomater
2 salladslökar
1/2 tsk vitlökspulver
Salt
Svartpeppar
Saften från 1/2 citron
Cashewgrädde

Cashewgrädde:
2 dl cashewnötter (kokade i 5 min eller blötlagda i ca 4 timmar)
2 dl mandelmjölk (vatten går också bra)
Salt
Peppar

Tillbehör:
Morötter
Gurka
Solrosfrön

Gör så här:
1. Koka upp vatten till pastan och koka enligt anvisning på paketet.
2. Hacka tomat och salladslök och stek med lite vatten (eller olja) i en stekpanna.
3. Tillsätt kryddorna.
4. Mixa ihop ingredienserna till cashewgrädden och tillsätt i stekpannan.
5. Låt koka upp och tillsätt pastan och spenat.
6. Sjud några minuter, tillsätt citronjuicen och smaka av.
7. Skala och hacka morötter och gurka.
8. Servera den krämiga pastan med grönsakerna och rostade solroskärnor på toppen.

sv_SE