Kokosgryta med gul curry, gurkmeja och ingefära

Vegansk kokosgryta med gul curry, gurkmeja och ingefära

En vegansk lysande gul, värmande och kryddig gryta med kokosmjölk, gurkmeja, ingefära och mängder av grönsaker. Serveras med fördel till svart thairis eller quinoa och koriander.

Ingredienser 6 portioner:

1 gul lök
3 morötter
1 knippe stjälkselleri
1 sötpotatis
1/2 blomkålshuvud
2 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk gul curry
2 krm gurkmeja
Ca 4 cm ingefära, riven
Salt
Peppar
Chiliflakes
800 ml kokosmjölk (2 burkar)
6 portioner svart thairis eller quinoa
1 kruka koriander
1 lime

Gör så här:

1. Skölj och koka riset eller quinoan enligt anvisning på förpackningen.
2. Hacka löken och fräs med lite vatten eller olja i en kastrull.
3. Hacka resten av grönsakerna smått och tillsätt i kastrullen.
4. Krydda med salt, peppar, chiliflakes, gurkmeja och gul curry. Riv ingefäran och tillsätt även den i grytan.
5. När grönsakerna börjat mjukna tillsätts kokosmjölken.
6. Koka upp grytan och låt småputtra i ca 15-20 minuter, tills alla grönsakerna är lagom tillagade.
7. Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor.
8. Servera grytan tillsammans med svart ris eller quinoa, koriander och pressad limesaft.

Kokosgryta med gul curry, gurkmeja och ingefära
sv_SE