Kikärtssallad med currydressing

Kikärtssallad med currydressing och äpple

Sallader i olika former är otroligt enkelt att slänga ihop när du har ont om tid, eller när du bara känner för en snabblagad lunch. Att blanda olika färger, texturer och smaker gör sallader generellt godare, mer näringsrika och mättande. Ett måste är såklart en god dressing till salladen, och den här gången blev det en väldigt god currydressing gjord på vita bönor. 

Ingredienser:
Spenat
Gurka
Baby plommon tomater
Hyvlad morot
Äpple
Hyvlad rödkål
Avokado
Koriander
Hampafrön

Kryddade kikärtor:
Kokta, skölja kikärtor
Olivolja
Näringsjäst
Salt
Peppar
Vitlökspulver
Chiliflakes

Currydressing:
1 burk kokta vita stora bönor, sköljda
1 msk vit tahini
1 1/2 dl vatten
1/2-1 tsk curry
Chiliflakes
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
Saften från 1/2 citron
Salt
Peppar
1 tsk näringsjäst
1-2 tsk risvinäger
(om man gillar lite sötma i dressingen kan man mixa i 1/2-1 mjuk dadel, eller tillsätta lite lönnsirap)

Gör så här:
1. Hacka alla grönsaker, avokado och koriander.
2. Skölj kikärtorna och lägg dem i en skål. Tillsätt all smaksättning och olivolja. Blanda väl.
3. Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixer och mixa slät.
4. Bygg salladen med alla grönsaker och toppa med kikärtorna, currydressingen, hampafrön och koriander. Är gärna salladen med ett gott glutenfritt bröd till.

sv_SE