Havrekakor

Glutenfria havrekakor med kokos och choklad

Enkla och supergoda glutenfria havrekakor med kokos och choklad! Kakorna är veganska och utan vitt socker, vilket gör att de passar bra till både mellanmål eller fika.

Ingredienser ca 16 små kakor:
3 dl glutenfria havregryn
3 msk kokossocker
3 tsk kakao
1 krm salt
1 dl riven kokos
1 1/2 msk kokosolja
1 dl glutenfri havredryck

Gör så här:
1. Sätt på ugnen op 220 C.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
3. Blanda de blöta ingredienserna i en annan skål och häll sedan över de torra ingredienserna och blanda väl.
4. Rulla smeten till små bollar som sedan trycks ut på bakplåt.
5. Grädda i mitten av ugnen på 220 C i ca 10-15 minuter.
6. Låt svalna helt så blir de extra knapriga.

Glutenfria veganska kakor
sv_SE