Glutenfritt flatbread på sötpotatis

Dessa flatbreads innehåller endast sötpotatis, glutenfritt havremjöl, bakpulver och salt – hur enkelt som helst! Tillaga dem i stekpannan och toppa med det du gillar. Jag valde en blomkåls- och cashewkräm, champinjoner med tamari, gurka, paprika och koriander. 

Ingredienser 8 st små flatbreads:
5 dl ångad sötpotatis (varm)
5 dl glutenfritt havremjöl (+ lite extra till utbakning)
1 tsk bakpulver
En nypa salt

Blomkåls- och cashewkräm:
1/2 normalstort blomkålshuvud, kokt
1 dl cashewnötter, kokta i ca 5-10 minuter
2 msk näringsjäst
Juice från 1/2 citron
Salt
Svartpeppar
2 1/2 dl osötad sojadryck (eller annan du föredrar)
Valfritt: vitlök

Toppings:
Champinjoner (med tamari, chiliflakes, vitlökspulver och salt)
Koriander
Gurka
Paprika
Chiliflakes
Chiliolja

Gör så här:
1. Skala och hacka sötpotatisen i mindre bitar.
2. Ånga dem i ett durkslag (ej plast) över en kastrull med kokande vatten och ett lock på. Ca 15 minuter tills de är mjuka. Se till att de inte nuddar vattnet och blir blöta.
3. Koka blomkålen och cashewnötterna.
4. Hacka och stek champinjonerna. Tillsätt tamari och kryddor efter smak.
5. Hacka gurka, paprika och koriander.
6. Mixa alla ingredienser till blomkåls- och cashewkrämen till slät konsistens. Smaka av.
7. Blanda alla ingredienser till flatbreadsen och knåda till en deg.
8. Häll lite havremjöl på bänken och kavla ut degen.
9. Stek flatbreadsen i en stekpanna (med eller utan olja) tills de fått lite färg på båda sidor.
10. Servera flatbreadsen med krämen i botten, champinjonerna och resten av tillbehören. Toppa med chiliolja, chiliflakes och näringsjäst.

Glutenfritt flatbread på sötpotatis
sv_SE