Glutenfria veganska kakor med persikospread

Glutenfria veganska kakor med persikospread

Enkla små glutenfria veganska kakor som gräddas snabbt i ugnen och fylls med krämig persikospread från Probios. Knåda ihop degen snabbt och grädda kakorna i ca 15-20 minuter i ugnen på 200 C.

Ingredienser ca 14 kakor:
2 dl glutenfritt havremjöl
2 dl durramjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver eko
4 msk smält kokosolja utan smak
6 msk vatten
4 färska dadlar, urkärnade (eller 2 msk agave eller lönnsirap)
1 burk persikospread eko
1 burk kokosyoghurt/vegansk grekisk yoghurt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. 
3. Tillsätt dadlarna, kokosoljan och vattnet. Om degen blir för torr, tillsätt några extra droppar vatten så degen går ihop.
4. Forma till små bollar (med blöta händer) och tryck ut på en plåt. Gör en liten grop i mitten där persikospreaden får plats.
5. Grädda i ugnen på 200 C i ca 15-20 minuter. Låt svalna helt.
6. Fyll groparna i kakorna med persikospreaden och en klick kokosyoghurt/vegansk yoghurt.

Glutenfria veganska kakor med persikospread
sv_SE