Chokladpannkakor glutenfria veganska

Glutenfria veganska chokladpannkakor

Jag älskar pannkakor! Och, jag älskar choklad! Så visst är det då en bra kombo att blanda ner lite kakao i pannkakssmeten. Dessa glutenfria veganska chokladpannkakor är som alltid enkla att slänga ihop, och passar bra att servera med hemmagjord chiasylt, kokosgrädde, frukt och bär.

Ingredienser 1-2 portioner:
1 dl bovetemjöl
1 dl glutenfria havregryn
2 dl mandelmjölk (osötad)
En nypa salt
2 tsk kakao
1/2 mogen banan
1/2 tsk kardemumma (valfritt)
Olivolja eller kokosolja till stekning

Om du önskar en sötare smet kan du även tillsätta 1-2 st dadlar.

Tillbehör:
Frukt och bär (jag använde mango och granatäpple)
Nötter och frön (jag använde hackade cashewnötter)
Kokosgrädde

Chiasylt:
2 dl frysta lingon (du kan använda andra bär om du önskar, tex blåbär, hallon, eller björnbär)
Ca 3-4 dadlar (beroende på hur söt sylt du önskar, jag tycker lingon kräver att man tillsätter en del sötma), alt lönnsirap eller agave. Om man tycker lingon smakar för beskt kan man riva ner 1/2 rött äpple också.
1 tsk chiafrön
Vatten

Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser till lingonsylten i en kastrull. Fyll på med vatten så att lingonen täcks.
2. Koka upp och koka tills vätskan nästan är helt borta. Lägg i en burk och kyl ner (om du önskar kall sylt).
3.Lägg alla ingredienser till pannkakorna i en skål och mixa till slät konsistens.
4. Låt stå och vila i ca 5-10 min.
5. Hetta upp en stekpanna med lite olja i.
6. Stek till små pannkakor på medelhög värme. Vänd pannkakorna när ytan blivit fast i konsistensen.
7. Hacka frukt, nötter och vispa kokosgrädde.
8. Servera pannkakorna med alla tillbehören.

sv_SE