Glutenfria veganska chokladbrownies

Glutenfria veganska chokladbrownies

Dessa glutenfria, veganska  chokladbrownies är otroligt goda, enkla att baka och innehåller bara naturliga ingredienser. De är sötade med dadlar och är även fiberrika då de innehåller svarta bönor – fast det skulle ingen kunna gissa på smaken! Jag toppade dessa med hemmagjord choklad och hackade valnötter.

Ingredienser 12 stycken:
2 msk chiafrön
1 dl vatten
4 1/2 dl kokta, sköljda svarta bönor
1,8 dl kakao
3 msk smält kokosolja (välj med eller utan smak)
En nypa salt
En nypa bourbon vaniljpulver
7-9 dadlar, blötlagda i hett vatten i ca 10 minuter (lägg till fler om du önskar sötare brownies)
1 1/2 tsk bakpulver

Topping:
Smält choklad (1/2 dl kokosolja, 1/2 dl kakao, en nypa salt, ca 3 tsk lönnsirap)
Hackade valnötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Mixa chiafrön och vatten i en skål med en stavmixer och låt vila i ca 10 minuter.
3. Koka upp vatten och blötlägg dadlarna i ca 10 minuter. Smält kokosoljan.
4. Skölj de kokta svarta bönorna. Blanda sedan alla ingredienser i en skål.
5. Tillsätt även kokosoljan och chiafröna.
6. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer, till en slät smet.
7. Klicka ut i en bakform för muffins, eller i muffinsformar av papper.
8. Baka i ugnen på 175 C, i ca 20-25 minuter (jag bakade dem i 25 minuter).
9. Smält kokosoljan till chokladen i ett vattenbad och tillsätt kakao, salt och lönnsirap. Rör om.
10. Hacka valnötterna.
11. När dina brownies är klara, låt de svalna och stelna något innan de försiktigt tas ur formen med en gaffel.
12. Toppa med chokladen och de hackade valnötterna.

Glutenfria veganska chokladbrownies
sv_SE