Pannkakor med chokladspread

Glutenfria pannkakor med chokladspread

Enkla glutenfria, veganska pannkakor som passar både till frukost, brunch eller varför inte ett lyxigt mellanmål. Toppa med chokladspread som enkelt rörs ihop med kakao, tahini, valfri sötning, vatten och en nypa salt. Servera med dina favoritfrukter eller bär.

Ingredienser 10-11 pannkakor:

Pannkakor
3 dl glutenfria havregryn
3 dl växtbaserad dryck (t.ex glutenfri havredryck, mandeldryck eller liknande)
1 krm salt
1 krm vaniljpulver (kanel eller kardemumma är också gott som smaksättning)
Ev. 1-2 msk vatten orm smeten blir för fast
Kokosolja till stekning

Chokladsås
3 msk tahini (annat nöt- eller frösmör fungerar också bra)
2,5 tsk rå kakao
1 msk lönnsirap, rissirap eller dadelsirap
1,5 msk vatten
1 liten nypa salt

Tillbehör:
Frukt som tex banan, kiwi, bär eller mango.

Gör så här:

1. Mixa havregryn, växtdryck och salt till en jämn smet. Låt stå i ca 10 minuter för att tjockna. Tillsätt ev. 1-2 msk vatten om smeten blir för fast.
2. Mixa tahini, kakao, lönnsirap och salt slätt.
3. Stek pannkakorna på svag värme i lite kokosolja (eller annan valfri olja).
4. Servera med chokladsås, frukt och bär.

Pannkakor med chokladspread
sv_SE