Glutenfria frallor med havre och durra

Glutenfria frallor med havre och durra

Glutenfria frallor med havre och durra som enkelt rörs ihop på ett kick! Frallorna är bakade med bikarbonat, vilket gör att brödet inte behöver jäsa någon längre tid. Gräddas snabbt i ugnen på 20 minuter. Njut tillsammans med dina favoritpålägg!

Ingredienser ca 10 frallor:
200 g glutenfria havregryn
200 g durramjöl
1 dl linfrön
2 1/2 msk psylliumpulver
2 tsk bikarbonat
1 msk äppelcidervinäger
Salt
6 dl vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 C
2. Blanda psylliumpulvret med vattnet och låt svälla i ca 10 minuter.
3. Blanda alla de torra ingredienserna i en annan skål och tillsätt den blöta psylliumblandningen.
4. Rör om ordentligt och låt svälla ytterligare 15-20 minuter.
5. Forma till runda frallor och lägg på en plåt.
6. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter, 225 C.

Glutenfria frallor med havre och durra
sv_SE