Glutenfria frallor med durra, havre och bovete

Små glutenfria och veganska frallor bakade på durra, glutenfri havre och bovete. Perfekta till frukosten eller som tillbehör till maten.

Ingredienser ca 12 frallor:
200 g durramjöl
100 g glutenfria havregryn
100 g bovetemjöl
2,5 msk psylliumpulver
1 krm salt
3/4 dl linfrön
2 tsk bikarbonat
1 msk äppelcidervinäger
6 dl vatten

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 220 C.
3. Blanda psylliumpulvret med vattnet och äppelcidervinägern och rör om. Låt stå i ca 15 minuter.
4. Väg upp mjölet och tillsätt resten av de torra ingredienserna.
5. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda ordentligt. Låt sedan stå ytterligare 20 minuter.
6. Forma små runda frallor av smeten, strö på havregryn och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter (beroende på storlek).
7. Låt svalna helt innan servering. 

sv_SE