Glutenfria energibollar med kakonibs och hampafrön

Glutenfria energibollar med kakaonibs och hampafrön

Dom här små energibollarna är goda, det kan vi lova – i alla fall för dig som gillar smaken av kakao, havre och crunch! Enkla att baka och går bra att förbereda ett stort lass som du kan förvara i kylskåpet och äta som ett snabbt mellanmål, fika eller snacks när energin dippar.

Ingredienser ca 20 st små:
3 dl glutenfria havregryn
2 msk raw kakao
2 msk kakonibs
4-5 st hackade dadlar
1/2 tsk himalayasalt
1 msk raw agavesirap
2 msk hampafrön
4-5 msk vatten

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Blanda ner hackade dadlar, agavesirap och vatten. Knåda och blanda ihop degen med händerna tills den är fast.
3. Om degen är för smulig och inte går att forma till en stor boll, tillsätt lite mer vatten.
4. Rulla till små bollar och servera förslagsvis till en matchalatte.

Glutenfria energibollar med kakonibs och hampafrön
sv_SE