Glutenfri vegansk rabarber- och äppelpaj

Glutenfri vegansk rabarberpaj med äpple

En otroligt god fikafavorit – glutenfri, vegansk smulpaj. Här bakad med rabarber och äpple och serverad med en klick vispad kokosgrädde från Renée Voltaire. Pajen är som sagt både glutenfri, vegansk och utan vitt socker. Njut av den till fika, mellanmål eller varför inte till frukost? Det går också utmärkt att servera smulpajen tillsammans med en klick hemmagjord nice cream, eller annat du gillar. Att ha mycket smuldeg är väldigt gott – håller du med?

Ingredienser 1 paj:
2 dl glutenfria havregryn
2 dl glutenfritt havremjöl
1 dl durramjöl
1 dl smält kokosolja utan smak
4 msk agavesirap
En nypa salt
1 tsk kardemumma
150 g rabarber
1 rött skalat äpple 
1 msk potatismjöl

Tillbehör:
Vispad kokosgrädde

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 C.
2. Blanda glutenfria havregryn, glutenfritt havremjöl, durramjöl, smält kokosolja, agavesirap, kardemumma och salt i en skål.
3. Skölj och hacka rabarbern i små bitar. Hacka det skalade äpplet i lika stora bitar som rabarbern.
4. Lägg rabarbern i en bakform och tillsätt 1 msk potatismjöl. Rör om.
5. Lägg ner det hackade äpplet i formen tillsammans med rabarbern och blanda.
5. Täck blandningen med smuldegen och grädda sedan i ugnen i ca 30-35 minuter på 180 C.
6. Vispa kokosgrädden fluffig och servera med den nygräddade pajen.

Glutenfri vegansk rabarber- och äppelpaj
Glutenfri vegansk rabarber- och äppelpaj
sv_SE