Glutenfri vegansk banankaka bovete hirs

Glutenfri vegansk bananakaka bakad på bovete och hirs

En glutenfri vegansk banankaka bakad på bovetemjöl och hirsmjöl, sötad med mjuka dadlar. Banankakan är också smaksatt med kanel och kardemumma och kan serveras med olika tillbehör. Prova med din favoritfrukt, bär, nötsmör, kokosgrädde eller cashewfrosting! 

Ingredienser:
160 g bovetemjöl
40 g hirsmjöl
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 mogna bananer (ju mognare, desto sötare kaka)
6-7 mjuka dadlar, urkärnade
2 dl osötad mandelmjölk
1 dl solrosfrön

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 190 C.
2. Blanda mjölet, kanel, kardemumma, bakpulver och en nypa salt i en skål. Blanda väl.
3. Mosa bananerna på en tallrik och tillsätt sedan i mjölblandningen, och rör om.
4. Tillsätt solrosfrön. dadlar och mandelmjölk i en skål och mixa med en stavmixer tills konsistensen är slät.
5. Blanda sedan ned solros- och dadelkrämen i mjölblandningen och rör om ordentligt.
5. Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll över smeten. Toppa gärna med några extra bananskivor som dekoration.
6. Grädda i ugnen i ca 40 minuter på 190 C.
7. Servera med dina favorittoppings.

Glutenfri vegansk banankaka bovete hirs
sv_SE