Risoni Glutenfri

Glutenfri risoni på bovete med stekt tomat, broccoli, vitlök och örtolja

Glutenfri risoni med massor av grönsaker är en favorit – här tillsammans med tomat, vitlök, broccoli och en örtolja med citron, basilika och timjan.

Ingredienser 2 portioner:
Glutenfri risoni (här hittar du risoni från Biori på Bodystore)
2 plommontomater eller kvisttomater
1 broccoli
1 vitlöksklyfta
Färsk timjan
Färsk basilika
1/2 citron
Salt
Peppar
Olivolja till stekning och örtolja (ca 1 msk)

Tillbehör:
Äpple
Rödkål
Avokado
Solrosfrön

Gör så här:
1. Koka risonin enligt anvisning på paketet.
2. Hacka broccolin och tomaterna och lägg i en stekpanna med olivolja, finhackad vitlök, salt och peppar.
3. Hacka basilika och timjan och lägg i en skål.
4. Tillsätt 1 msk olivolja, salt, peppar och saften från 1/2 citron. Rör om.
5. Hacka äpple och rödkål och dela avokadon.
6. Tillsätt den färdigkokta risonin i tomaterna och låt fräsa ihop någon minut.
7. Servera risonin tillsammans med broccolin, rödkålen, äpple, avokado, örtoljan och solrosfrön på toppen.

(Inlägget innehåller affiliatelänkar)

Risoni glutenfri
sv_SE