Glutenfri potatislimpa med oliver och timjan

Glutenfri potatislimpa med oliver och timjan

Jag älskar att tillsätta oliver och örter i mitt glutenfria bröd då det ger otroligt god sälta och smak. Här har jag bakat en glutenfri potatislimpa som blev otroligt god!

Ingredienser 1 limpa:
200 g bovetemjöl
100 g durramjöl
85 g glutenfritt havremjöl
2 1/2 msk psylliumpulver
1/2 tsk salt
250 g skalad rå potatis
1-2 dl oliver, tex ekologiska halkidikioliver (så mycket du önskar)
Ett knippe färsk timjan
4 1/5 dl vatten
25 g färsk jäst

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om.
2. Mät upp vattnet och blanda ner jästen.
3. Hacka timjan och oliverna (jag skar dem i skivor).
4. Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet.
5. Blanda ner potatisen i mjölblandningen.
6. Blanda ner oliverna och timjan.
7. Tillsätt vattnet med jästen i och rör om ordentligt.
8. Låt jäsa på medelvarm plats med en handduk över i ca 2 timmar.
9. Baka brödet i ugnen i 60-70 minuter, 220 C. Om du önskar en extra krispig skorpa/yta kan man ställa en bakform med vatten i längst ner i ugnen.
10. Låt brödet svalna helt innan det skivas upp och serveras med dina favoritpålägg! 

Tips:
Jag stekte på några brödskivor i en stekpanna med god, ekologisk olivolja och havssalt vilket blev otroligt gott!

Glutenfri potatislimpa med oliver och timjan
sv_SE