Glutenfri pasta, tomat grönkålspesto

Glutenfri pasta med tomat och grönkålspesto

Glutenfri, vegansk pasta – något man nästan skulle kunna äta varje dag enligt mig! Speciellt när man har tillgång till äkta italiensk glutenfri pasta i skafferiet. Här serveras pastan med tomatsås och grönkålspesto.

Ingredienser 3-4 portioner:
2 paket glutenfri pasta
2 burkar krossade tomater
Örtsalt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 krm curry
Peppar
Chiliflakes
1-2 msk tamari sojasås
1 msk näringsjäst
1 dl vatten
Olivolja till stekning

Recept på vegansk grönkålspesto finns här!

Gör såhär:
1. Sätt på pastavatten.
2. Hacka löken och fräs med olivolja i några minuter tills den mjuknat.
3. Tillsätt curry, örtsalt, chiliflakes, hackad vitlök, peppar, tamarisås och näringsjäst och låt fräsa ytterligare någon minut.
4. Tillsätt krossade tomater, vatten och låt koka upp. Sjud sedan på svag värme i ca 20 minuter med lock.
5. Koka pastan enligt anvisning.
6. Servera pastan med tomatsåsen och grönkålspesto.

sv_SE