Glutenfri durralimpa med linfrön

Glutenfri durralimpa med sesam- och linfrön

Den här enkla glutenfria och veganska durralimpan med sesam- och linfrön är ett gott, saftig och mättande bröd som passar både till frukost eller matsäcken. Går bra att skiva och frysa in.

Ingredienser 1 limpa:
200 g glutenfritt havremjöl
200 g durramjöl
3 msk potatismjöl
2 1/2 msk psylliumpulver (mald)
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1-2 äpplen (rivna)
20 g jäst för matbröd
5 1/2 dl vatten (37 C)
2 tsk lönnsirap
1 tsk salt

Gör så här:
1. Mät upp havremjöl, durramjöl, potatismjöl, linfrön, sesamfrön och salt i en bunke. Blanda väl.
2. Mät upp 37 C vatten och blanda ner jästen tills den löst sig i vätskan. Riv äpplet och blanda ner i samma bunke som vattnet. Tillsätt också lönnsirapen.
3. Tillsätt psylliumpulvret i vätskan och rör om ordentligt. Låt stå i ca 15 minuter tills det bildar gelékonsistens.
4. Blanda ner de blöta ingredienserna i de torra och rör om. Häll upp i brödform och låt sedan jäsa på lagom varm plats i ca 1 timme.
5. Grädda i ugnen på 220 C i ca 60 minuter.
6. Låt svalna helt innan brödet skärs upp.

Glutenfri durralimpa med sesam- och linfrön
sv_SE