Glutenfri baguette med scrambled tofu

Glutenfri baguette med scrambled tofu

Om du gillar en lite matigare smörgås måste du prova det här receptet! Glutenfri baguette med scrambled tofu. Vi använde ekologisk tofu som vi enkelt smulade ner i stekpannan och tillsatte kryddor och näringsjäst. Klart på bara några minuter. Servera på ekologiska glutenfria rustika baguetter med en klick vegansk grekisk yoghurt/creme fraîche tomater, avokado, basilika och gurka.

Ingredienser 1 stor baguette eller 2 små (delade på mitten):
200 g ekologisk tofu
1 1/2 msk näringsjäst
Salt
Peppar
Chiliflakes
En nypa gurkmeja
1 dl vatten
1 paket glutenfri baguette eko
1/2 dl vegansk grekisk yoghurt/creme fraîche
Basilika
Baby plommontomater
Gurka
1 avokado
Olivolja till stekning

Gör så här:
1. Värm baguetten i ugnen i ca 5-10 minuter på 200 C.
2. Häll lite olivolja i en stekpanna och smula ner tofun. Stek på medelhög värme.
3. Tillsätt salt, peppar, näringsjäst, chiliflakes, gurkmeja och vatten i pannan och koka upp under omrörning.
4. Stäng av plattan när vattnet kokat bort.
5. Hacka grönsakerna, avokadon och basilikan.
6. Dela baguetten och bre ut en klick yoghurt/creme fraîche.
7. Tillsätt sedan scrambled tofu, avokado och resten av grönsakerna. Toppa med basilika.

Glutenfri baguette med scrambled tofu
sv_SE