Fyllda paprikor med ris och svamp

Fyllda paprikor med ris och svamp

Fyllda paprikor med ris, svamp och två sorters lök passar perfekt som en enkel vegansk, glutenfri lunch eller middag! De fyllda paprikahalvorna tillagas snabbt och sköter sig själv i ugnen. 

Ingredienser 4 paprikahalvor:
2 stycken stora gröna paprikor (eller annan färg efter smak)
3 dl fullkornsris
1 paket champinjoner
1/2 purjolök
1 rödlök
1 tsk tamarisås
Örtsalt
Chiliflakes
Peppar
Olja (valfri)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Skölj och koka riset enligt anvisning.
3. Hacka champinjoner, purjolök och lök. Fräs i en stekpanna med lite olja tills det mjuknat.
4. Blanda ner riset i stekpannan tillsammans med svampen och löken. Tillsätt örtsalt, chiliflakes, peppar och tamarisås.
5. Dela paprikahalvorna och fyll med risblandningen.
6. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter, eller tills paprikorna mjuknat.

Fyllda paprikor med ris och svamp
sv_SE