Durrasallad med aburgineröra

Glutenfri durrasallad med aburgineröra

Enkel, smakrik glutenfri och vegansk durrasallad med smak av dijon och citron som här serveras tillsammans med aburgineröra. Perfekt när du vill ha en näringsrik lunch! Durra är ett näringsrikt gryn som är naturligt fritt från gluten. Använd det som tillbehör istället för pasta, ris eller couscous.

Ingredienser 4 portioner:

Durrasallad
Durrakorn, 3-4 portioner (följ anvisning på förpackningen)
2 dl kokta kikärtor
Färsk spenat
2 tomater
1/2 gurka
2 små svenska äpplen
1-2 tsk dijonsenap
Örtsalt
Peppar
1/2 dl solroskärnor
1 avokado
1/2 citron
Olja, tex avokado- eller olivolja

Aburgineröra
2 auberginer
1/2 citron
2 krm vitlökspulver
Svartpeppar
Salt
1 tsk olivolja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220 C. Dela auberginerna på mitten (på längden) i två delar och lägg med skalet uppåt på en plåt. Ställ in i ugnen och tillaga i ca 25 min, eller tills de blivit mjuka.
2. Koka durrakornen enligt anvisning.
3. Hacka tomat, gurka och äpple i små bitar och lägg i en skål. Blanda sedan i spenat, solrosfrön, dijonsenap, saften från 1/2 citron, örtsalt, peppar och olja. Skölj kikärtorna och tillsätt i salladen.
4. När durrakornen kokat klart kan de sköljas under kallt vatten. Tillsätt sedan i salladen och rör om.
5. När auberginen är färdig gröps innehållet ut och hackas/blandas med citronsaft, vitlökspulver, salt, peppar och olivolja. (Skalet ska inte vara med i aburgineröran)
6. Servera med en bit glutenfritt bröd och avokadoskivor.

sv_SE