Chokladoats med lingon och persika

Chokladoats med lingon och persika

En favoritfrukost med choklad som är enkel att förbereda kvällen innan, eller på morgonen om du har tid att låta den stå i 30 minuter i kylen. jag toppade chokladoatsen med hemmagjord lingonsylt, persika och rostade solrosfrön.

Ingredienser 1-2 portioner:
2 1/2 dl glutenfria havregryn
2 1/2 dl osötad mandelmjölk (eller annan växtmjölk du föredrar)
1 tsk chiafrön
1 1/2 tsk kakaopulver
2 hackade mjuka dadlar
En nypa salt

Lingonsylt (en liten burk):
2 dl frysta lingon (du kan använda andra bär om du önskar, tex blåbär, hallon, eller björnbär)
Ca 3-4 dadlar (beroende på hur söt sylt du önskar), alt lönnsirap eller agave. Om man tycker lingon smakar för beskt kan man riva ner 1/2 rött äpple också.
1 tsk chiafrön
Vatten

Övriga toppings:
Persika
Rostade solroskärnor

Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser till lingonsylten i en kastrull. Fyll på med vatten så att lingonen täcks.
2. Koka upp och koka tills vätskan nästan är helt borta. Lägg i en burk och kyl ner (om du önskar kall sylt).
3. Blanda havregryn, kakao, salt, chiafrön och hackade dadlar i en skål.
4. Tillsätt mandelmjölk, smaka av och ställ i kylen i minst 30 min, eller över natten om du förbereder dagen innan.
5. Hacka persikan och rosta solroskärnor i en torr stekpanna.
6. Servera chokladoatsen med lingonsylten, persika och solrosfrön på toppen.

sv_SE