Champinjonpasta med chili, vitlök och persilja

Glutenfri champinjonpasta med chili, vitlök och persilja

Champinjonpasta som är enkel att tillaga, lagom mättande och passar till både lunch och middag.

Ingredienser 3-4 portioner:
2 paket champinjoner
2 tsk tamari sojasås
1 tsk sesamolja
1 kruka persilja
Olivolja till stekning
1 vitlöksklyfta
2 paket glutenfri pasta
2 dl vatten
Salt
Peppar
Chiliflakes

Gör så här:
1. Koka upp pastavatten på spisen.
2. Tvätta champinjonerna och dela i skivor.
3. Fräs champinjonerna i olivolja tills se mjuknat. Pressa vitlöksklyftan och fräs på svag värme i någon minut.
4. Tillsätt chilifakes och 2 dl vatten. Låt puttra i några minuter.
5. Tillsätt salt, peppar, tamarisås, sesamolja och persilja och rör om.
6. Koka den glutenfria pastan enligt anvisning och servera sedan pastan tillsammans med champinjonerna.

Champinjonpasta
sv_SE